Akcijā “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” saziedotie līdzekļi un mantas piepildīs skolēnu sapņus par priekpilnu Zinību dienu

2022-08-31

Aizvadītājā svētdienā ir noslēgusies labdarības akcija “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”, kuras laikā ikvienam bija iespēja atbalstīt grūtībās nonākušās Latvijas un Ukrainas bēgļu ģimenes sagatavot savus bērnus jaunajam mācību gadam. Trīs nedēļu laikā iedzīvotāji pārskaitījuši vai atstājuši naudas ziedojumu kastēs kopumā 4239,61 eiro. Savukārt īpašajās ziedošanas kastēs iepirkšanās un izklaides centros “AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa” atstātās mantas ar ziedot.lv palīdzību nonākušas sociālās iniciatīvas centrā “Common Ground”, kur vairāki desmiti ukraiņu ģimeņu varēja izvēlēties sev nepieciešamāko skolas gaitu uzsākšanai.

“Šogad, vairāk nekā jebkad līdzjūtība un atbalsts ir viena no lielākajām vērtībām, ko mēs varam piedāvāt viens otram. “AKROPOLE” vārdā es saku lielu paldies visiem, kuri ir atraduši iespēju palīdzēt skolēniem un viņu ģimenēm labāk sagatavoties jaunajam mācību gadam – kopā mums izdevās sniegt vērtīgu atbalstu tiem, kuriem tas šobrīd ir ļoti nepieciešams! Novēlu, lai ikvienam skolēnam priekšā ir priecīgs un jaunām zināšanām bagāts mācību gads, savukārt vecākiem – pēc iespējas mierīga ikdiena,” tuvojošā Zinību dienā sveic Zane Kaktiņa, iepirkšanās centra "AKROPOLE Alfa" vadītāja.

“Finansiāli un mantu ziedojumi devuši lielu atspaidu skolēniem un viņu ģimenēm. Šobrīd jau ir sagādātas skolas lietas 11 romu tautības skolēniem no Valmieras novada. Savukārt šonedēļ saņēmām lūgumu no ģimenes Baldonē, kurā tētis ilgstoši slimo un ģimenei ir ierobežoti ienākumi, kas neļauj sagādāt skolas lietas bērniem, un līdzcilvēku atbalsts palīdzēs atrisināt šo problēmu, kaut nedaudz atvieglojot situāciju vienā konkrētā ģimenē,” pateicību ziedotājiem izsaka Rūta Dimanta, labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja.

“Līdzcilvēki ziedoja skolas somas, kancelejas priekšmetus, vizuālās mākslas piederumus, mājturības materiālus un citas nelielas, bet ikdienā tik ļoti nepieciešamas lietas. Ģimenes vienmēr novērtē arī apavu un apģērbu ziedojumus, jo bērni mēdz tik ātri izaugt. Šogad ziedošanas kastē bija atstāts arī globuss, kas, cerams, iepriecināja kādu zinātkāru skolēnu,” ar novērojumiem dalās Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja.

Labdarības akciju “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” jau trešo gadu organizē iepirkšanās centri “AKROPOLE” kopā ar partneriem – vecāku organizāciju “Mammām un tētiem”, savukārt šogad partneru lokam pievienojusies arī labdarības organizācija Ziedot.lv.

Atbalstīt ģimenes ir iespējams joprojām arī pēc akcijas noslēguma, ziedojot ar bankas pārskaitījumu mājaslapā www.ziedot.lv, sadaļā "Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!". Ziedojuma apjoms ir brīvprātīgs.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00