“Akropole”: Drošas iepirkšanās nodrošināšana ir un paliks par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu

2021-04-15

Iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” aprīļa sākumā sagaidīja savu divu gadu jubileju. Pusi no šī laika “Akropole”, tāpat kā visa pasaule, pavadījusi pandēmijas un noteikto ierobežojumu apstākļos, vēl vairāk stiprinot līdzšinējo pieredzi un zināšanas drošas iepirkšanās jomā. Kā liecina iedzīvotāju pētījuma dati, aizvadītā gada rudens mēnešos “Akropole” pārliecinoši nostiprinājusi pozīcijas drošas iepirkšanās jomā –– 61%* iedzīvotāju atzīst to par visdrošāko iepirkšanās centru Latvijā.

“Mēs esam patiesi lepni un priecīgi, ka mūsu apmeklētāji augsti novērtējuši “Akropoles” pūles drošas iepirkšanās nodrošināšanā. Drošākā iepirkšanās centra statusu veicinājušas “Akropoles” investīcijas un ieguldītais darbs vairāku jauninājumu ieviešanā, lai iepirkšanās būtu ne tikai ērta, bet arī droša. To sekmē arī “Akropoles” plānojums ar plašiem gaiteņiem un koplietošanas telpām. Arī laikā, kad darbojās pilnīgi visi veikali, restorāni un izklaides vietas, “Akropoles” maksimālā noslodze ir bijusi 30 kvadrātmetri uz cilvēku, kas ir pat vairāk nekā tas ir noteikts šobrīd, stingro ierobežojumu laikā. Mēs esam pilnībā gatavi nodrošināt drošu iepirkšanās vidi un uzņemt apmeklētājus brīdī, kad iepirkšanās centru darbība tiks atjaunota,” norāda Zane Kaktiņa, iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” vadītāja.

“Akropole”  jau kopš pandēmijas sākuma ir proaktīvi rīkojusies un veiksmīgi realizējusi inovatīvu tehnoloģisku rīku uzstādīšanu, kas palīdz mazināt vīrusa izplatību, piemēram, aprīkojot eskalatorus ar roku balstu dezinfekcijas iekārtām, liftos uzstādot speciālas gaisu attīrošas iekārtas, apmeklētājiem nodrošinot bezkontakta roku dezinfekcijas iekārtas, kā arī pārslēdzot “Akropoles” ventilācijas sistēmas uz  svaiga gaisa režīmu

Kopš atklāšanas 2019. gadā, “Akropole” ar mūsdienīgas BMS sistēmas (Building Management System jeb Ēkas automātiskās vadības sistēmas) palīdzību tiešsaistē nepārtraukti saņem un analizē datus par precīzu ogļskābās gāzes (CO2) līmeni tirdzniecības telpās. Par maksimāli pieļaujamo rādītāju “Akropole” ir noteikusi ir 1000 ppm (parts per million). Vidējie rādītāji divu gadu garumā liecina, ka “Akropolē” CO2 līmenis ir no 440-490 ppm, kas atbilst ļoti labai gaisa kvalitātei iepirkšanās centrā.

Ieviešot arvien jaunas tehnoloģijas vīrusa izplatības mazināšanā, “Akropole” šomēnes ir uzsākusi dažādu virsmu dezinfekciju ar speciālu un starptautiski atzītu efektīvu tīrīšanas līdzekli “SAO” (Stabilized Aqueous Ozone), kas ūdeni un skābekli pārvērš spēcīgā tīrīšanas līdzeklī. Ar tā palīdzību tiek efektīvi tīrītas un dezinficētas dažādas virsmas, iznīcinot līdz pat 99,99% mikroorganismu, tostarp arī vīrusus. “SAO” ir vēl efektīvāks, jo aizstāj universālos ķīmiskos tīrīšanas līdzekļus un mazina to patēriņu par 70%, veicinot ilgtspējīgu un drošu vidi, vienlaikus samazinot alerģiju un vīrusu izplatības riskus.

Iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” kā sociāli atbildīgs uzņēmums rūpīgi turpina veikt arī visus līdz šim īstenotos drošības pasākumus, ko nozīmējusi valdība, tai skaitā uzrauga maksimālo apmeklētāju skaitu, kas vienlaicīgi drīkst atrasties iepirkšanās centrā. Apmeklētāju plūsmas kontrolei un aktuālajam apmeklētāju skaitam, kas vienlaikus uzturas “Akropolē,” tiek izmantota moderna “Sensormatic ShopperTrak” sistēma, kas tiešsaistē aprēķina apmeklētāju plūsmu –– virs “Akropoles” ieejām izvietoti 3D sensori, kas uztver un reāllaikā uz serveriem nosūta aktuālo informāciju par plūsmas intensitāti un apmeklētāju skaitu “Akropolē”. Tiešsaistes sistēma ir ieprogrammēta tā, lai apsardzes darbiniekiem un “Akropoles” administrācijai tiktu nodrošināta nepārtraukta informācija par aktuālo apmeklētāju skaitu un ļautu nepieciešamības gadījumā sagatavoties ieeju pagaidu slēgšanai, ierobežojot plūsmu. Iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” nodrošina visus nepieciešamos pasākumus drošiem un ērtiem pirkumiem.

*Pētījums veikts 2020. gada oktobrī sadarbībā ar “Omnicom Media Group”, aptaujājot vairāk nekā 850 iedzīvotāju, vecumā no 15-74 gadiem.

Par iepirkšanās un izklaides centru "Akropole"

"Akropole" ir ne vien modernākais iepirkšanās un izklaides centrs Latvijā, bet arī pirmais, kas, pateicoties augstajiem ilgtspējas un energoefektivitātes standartiem, ieguvis prestižo BREEAM sertifikātu ēkas projektēšanas un arī būvniecības stadijai. Tāpat "Akropole" atzīta par 1. vietas ieguvēju nominācijā "Jauna sabiedriska būve" konkursā "Latvijas Būvniecības Gada balva 2019" un novērtēta kā labākais BIM projekts skatē "Gada labākā būve Latvijā". Turklāt "Akropolē" atrodas lielākais B+ klases Biznesa centrs Latvijā, kas savienots ar iepirkšanās centru.

 

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00