“Akropole” kopā ar sadarbības partneriem uzsāk labdarības akciju “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”

2020-08-21

No 18. augusta iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” kopā ar sadarbības partneriem biedrību “Palīdzēsim viens otram”, uzņēmumiem “Eco Baltia vide” un “Latvijas Zaļais punkts” — uzsāk labdarības akciju “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”. Labdarības akcijas mērķis ir atbalstīt simtiem ģimeņu visā Latvijā, kurām dažādu iemeslu dēļ nav iespējams skolas piederumus sagādāt pašām vai kuras var to izdarīt tikai daļēji. Tieši tādēļ līdz 6. septembrim pie “Akropoles” B ieejas ikviens iedzīvotājs aicināts ziedot tīrus un vēl lietojamus bērnu un pusaudžu apģērbus, apavus un sporta tērpus, skolas somas un penāļus, kā arī kancelejas preces.

 

“Mēs, iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole”, vienmēr esam centušies savā piedāvājumā iekļaut ģimenes vajadzības, piedāvājot tādu nomnieku, izklaides un atpūtas piedāvājumu klāstu, kas būtu piemērots ģimenēm ar bērniem dažādos vecumos. Šī labdarības akcija ir lielisks veids, kā varam turpināt sniegt ģimenēm nepieciešamo un palīdzēt tiem, kam pašu spēkiem sagatavoties skolas gaitām ir grūti. Ar saviem ziedojumiem aicinām iesaistīties ikvienu interesentu, turklāt tie “Akropoles” apmeklētāji, kuriem ir iespēja, var iegādāties skolas piederumus mūsu nomnieku veikalos un skolas lietu tirdziņā, tādā veidā paužot savu atbalstu un iesaistoties akcijā,” norāda iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” vadītāja Zane Kaktiņa.

 

Labdarības akcija “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” tiek organizēta laikā, kad notiek visaktīvākā gatavošanās jaunajam mācību gadam un kad ģimenes visā Latvijā steidz sagādāt visu skolai nepieciešamo. Biedrības “Palīdzēsim viens otram!” pieredzē katru gadu gan skolas piederumi, gan apģērbs un apavi nepieciešami simtiem ģimeņu.

 

“"Palīdzēsim viens otram!" komanda jau sešus gadus palīdz ģimenēm krīzes situācijās. Ar nožēlu jāsaka, ka Latvijā daudzām ģimenēm vienas no lielākajām grūtībām ir sarūpēt saviem bērniem vajadzīgo skolas gaitu uzsākšanai. Mēs esam ļoti pateicīgi “Akropolei” par iniciatīvu palīdzēt apgādāt ar skolas piederumiem  un sporta tērpiem bērnus no ģimenēm, kuras nevar atļauties pašas sarūpēt nepieciešamo. Šogad skolas somu sarakstā mums ir vairāk nekā 300 bērni, no kuriem pusei mēs vēl neesam varējuši sarūpēt nepieciešamo, tādēļ ļoti ceram uz ziedotāju atsaucību!” stāsta “Palīdzēsim viens otram!” valdes locekle un projektu koordinatore Linda Novicka.

 

Iegādāto apģērbu un apavu daudzums katru gadu strauji palielinās, tomēr pasaules prakse liecina, ka vidēji tikai 20% tekstilmateriālu nonāk atkārtotā izmantošanā vai pārstrādē, bet pārējais, visticamāk, nogulst poligonos vai tiek sadedzināts. Dalība labdarības akcijā un lietoto tekstilmateriālu nodošana rada brīnišķīgu iespēju ne tikai palīdzēt grūtībās nonākušajiem, bet arī samazināt vides piesārņojumu.

 

“Eiropiešu skapjos aptuveni 30% no apģērbiem stāv bez pielietojuma. Tos nopērkam un nemaz neuzvelkam, vai uzvelkam vien pāris reizes. Taču kādam citam šīs drēbes var ļoti noderēt. Tāpēc arī mēs aicinām, pirmkārt, rūpīgi pārdomāt savus patēriņa paradumus un izvairīties no impulsīviem pirkumiem un, otrkārt, nevajadzīgās, bet labās drēbes nodot tālāk lietošanā kādam citam, nevis izmest atkritumos. Turklāt tas attiecas arī uz dažādām citām sadzīviskām lietām, sākot no futbola bumbas un beidzot ar skolas somu. Vienlaikus ļoti svarīgi, ka, ziedojot sev nevajadzīgo kādam citam, rūpīgi piedomājam par šo lietu kvalitāti, lai tās tiešām būtu atkārtoti lietojamas un labā stāvoklī, iepriecinot jauno lietotāju,” aicina “Latvijas Zaļā punkta” direktors Kaspars Zakulis.

 

Lai gan gatavošanās jaunajam mācību gadam ir aizraujošs un satraucošs laiks, ko ar nepacietību gaida tūkstošiem skolēnu visā Latvijā, tas prasa arī gana lielus finansiālos resursus. Ar kādu ieguldījumu ir jārēķinās vecākiem? “Šogad daudzi jo daudzi skolēni Latvijā 1. septembri gaida vairāk nekā jebkad agrāk — ilgstoša attālinātā mācīšanās ir darījusi savu. Un vienlaikus tieši šogad septembra tuvošanās sagādā raizes daudzām ģimenēm — tām, kurām pandēmijas izraisīto seku dēļ ir pazeminājušies ienākumi vai pat arī zaudēts darbs. Taču mēs visi zinām, ka bērna palaišana skolā veido krietnas izmaksas — dažkārt pat vairāk nekā 50-100 EUR uz vienu bērnu. Tas ir iemesls, kāpēc augstu vērtēju šo labdarības akciju. Cilvēki viens otram ir gatavi palīdzēt, ja vien palīdzība tiek lūgta un ir kāds, kurš uzņemas organizatoriskos pienākumus,” saka Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa

 

Labdarības akcija “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” notiek no 18. augusta līdz 6. septembrim. Savus ziedojumus iedzīvotāji aicināti ievietot ziedojumu kastēs, kas atrodas pie iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” B ieejas.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00