Akropolis Group eiroobligācijas ir kotētas Euronext Dublina un Nasdaq Vilnius biržās

2021-06-04

Pagājušajā nedēļā veiksmīgi izplatītas Lietuvas lielākā tirdzniecības centru pārvaldītāja Akropolis Group emitētās piecu gadu debijas eiroobligācijas 300 miljonu eiro vērtībā, kas ir kotētas Euronext Dublin un Nasdaq Vilnius biržās.

 

Uzņēmuma eiroobligācijas ir kļuvušas pieejamas investoriem Īrijas biržā Euronext Dublin. Pēc paziņojuma par uzņēmuma obligāciju tirdzniecības uzsākšanu Lietuvas Nasdaq Vilnius biržā nosaukums Akropolis Group ir iemirdzējies arī Nasdaq torņa ekrānā Ņujorkas Taimskvērā.

Eiroobligāciju dubultā kotēšana tika izvēlēta vairāku iemeslu dēļ. Dublinas Euronext ir viens no galvenajiem eiroobligāciju tirgiem, kas paver vairāk iespēju ārvalstu investoriem un ļauj uzņēmumam kļūt pamanāmākam starptautiskā mērogā. Obligācijas vienlaikus tika kotētas arī Nasdaq Vilnius biržā, ļaujot vietējiem investoriem paplašināt un dažādot savus ieguldījumu portfeļus un piesaistot lielāku interesi un aktivitāti Lietuvas kapitāla tirgū.

UAB Akropolis Group, kas ir vadošā tirdzniecības un izklaides centru attīstības un pārvaldības sabiedrība Baltijas valstīs, eiroobligāciju emisija tika izplatīta ar 2,875% gada kupona likmi, 3,00% gada ienesīgumu un atkārtota piedāvājuma cenu 99,428%. Obligācijām ir BB + Fitch un BB + S&P reitings. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2026. gada 2. jūnijs.

Akropolis Group obligāciju piedāvājums, kas kļuvis par vēsturisku soli, ir pirmais šāda veida darījums visā Baltijas nekustamo īpašumu (NĪ) sektorā, jo uzņēmums ir kļuvis par pirmo emitentu NĪ sektorā, kas veiksmīgi piesaistījis līdzekļus starptautisko eiroobligāciju veidā. Veiksmīgs obligāciju piedāvājums apstiprina Akropolis Group briedumu un starptautisko un vietējo investoru uzticību. Finansēšanas avotu dažādošana ļaus uzņēmumam turpināt koncentrēties uz turpmāku grupas izaugsmi.

Obligāciju emisijas ieņēmumi tiks izmantoti esošo parādu refinansēšanai un vispārējiem korporatīviem mērķiem, tostarp grupas paplašināšanai.

Visvairāk obligāciju emisijas darījums piesaistīja investorus no Baltijas un Ziemeļvalstīm, Apvienotās Karalistes, Vācijas un citām Eiropas valstīm. Starp ieguldītājiem bija aktīvu pārvaldnieki, bankas un daudzpusēji uzņēmumi.

Akropolis Group ir BB + (negatīvs) S&P un BB + (stabils) Fitch reitings. Debijas eiroobligāciju piedāvājuma laikā Akropolis Group sadarbojās ar bankām BNP Paribas, J.P. Morgan un Luminor kā obligāciju programmas koordinatoriem un grāmatvežiem. Akropolis Group juridiskie konsultanti bija Clifford Chance LLP, kas bija vadošais juridiskais konsultants, un TGS Baltic, kas konsultēja Lietuvas un Latvijas tiesību aktu ievērošanā. Banku juridiskie konsultanti bija Linklaters LLP un Walless. Akropolis Group revidents ir PricewaterhouseCoopers.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00