AKROPOLIS GROUP IR NOTEIKTA CENA DEBIJAS EUR 300,000,000 2,875% OBLIGĀCIJU AR ATMAKSAS TERMIŅU 2026. gada JŪNIJĀ PIEDĀVĀJUMAM

2021-05-27

NAV PAREDZĒTS IZDOŠANAI, PUBLICĒŠANAI VAI IZPLATĪŠANAI, TIEŠI VAI NETIEŠI, Amerikas Savienotajās Valstīs vai JEBKURĀ citā jurisdikcijā, kurā šādas darbības būtu nelikumīgas.

 

AKROPOLIS GROUP IR NOTEIKTA CENA DEBIJAS EUR 300,000,000 2,875% OBLIGĀCIJU AR ATMAKSAS TERMIŅU 2026. gada JŪNIJĀ PIEDĀVĀJUMAM

 

Trešdien, 2021. gada 26. maijā, Akropolis Group UAB (“Akropolis Group”), vadošā iepirkšanās un izklaides centru attīstības un pārvaldības sabiedrība Baltijas valstīs, veiksmīgi noteica cenu inaugurālajām EUR 300 miljonu 5 gadu obligāciju ar 2,875% gada kupona likmi emisijai (“Obligācijas”), nostiprinot Akropolis Group nosaukumu starptautiskajos parāda kapitāla tirgos.

Obligāciju ar atmaksas termiņu 2026. gada 2. jūnijā cena tika noteikta ar 3,00% gada ienesīgumu un atkārtota piedāvājuma cenu 99,428%.

“Ienākšana starptautiskajā kapitāla tirgū, veiksmīgi noslēdzot debijas EUR 300 miljonu eiroobligāciju emisiju, ir vēsturisks solis Akropolis Group un pirmais šāds notikums visā Baltijas nekustamā īpašuma sektorā. Mēs esam pateicīgi par starptautisko un vietējo investoru uzticību, kuri iegādājās obligācijas. Tas apstiprina Akropolis Group briedumu, ļauj mums dažādot finansējuma avotus un koncentrēties uz grupas turpmāku izaugsmi” norādīja Manfredas Dargužis, Akropolis Group UAB izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs.

Emisijas ieņēmumi tiks izmantoti esošo parādsaistību refinansēšanai un vispārējiem korporatīviem mērķiem, ieskaitot Grupas paplašināšanos ar organiskas izaugsmes un / vai iegāžu ceļā. Paredzams, ka Standard & Poor un Fitch novērtēs obligācijas ar BB+ reitingu un tās tiks kotētas Euronext Dublin regulētajā tirgū un NASDAQ Vilnius.

Darījums ir piesaistījis daudzveidīgu investoru loku, vairāk nekā 50 investori piedalījās piedāvājumā un galīgais pieprasījums ietvēra Kontinentālās Eiropas un Lielbritānijas aktīvu pārvaldītājus, kā arī spēcīgu reģionālo investoru dalību, ieskaitot Baltijas un Ziemeļvalstu fondu pārvaldniekus un bankas.

Akropolis Group savā debijas Eurobond piedāvājumā ir sadarbojies ar BNP Paribas un JP Morgan kā globālajiem koordinatoriem un obligāciju emisijas organizatoriem un Luminor kā obligāciju emisijas organizatoru. Akropolis Group juridiskie konsultanti bija Clifford Chance LLP, kas bija vadošais juridiskais konsultants, un TGS Baltic, kas konsultēja attiecībā par Lietuvas un Latvijas likumiem. Banku juridiskie konsultanti bija Linklaters LLP un Walless. Akropolis Group auditors ir PricewaterhouseCoopers.

 

 

Darījuma noteikumu kopsavilkums
 

Emitents:

Akropolis Group, UAB (BBG Ticker: AKRPLS)

Emitenta vērtējums:

S&P BB+ (negatīvs) / Fitch BB+ (stabīls)

Obligāciju vērtējums:

S&P BB+ (negatīvs) / Fitch BB+ (stabīls)

Galvinieki:

Ozo Turtas, UAB; Taikos Turtas, UAB; Aido Turtas, UAB; SIA “M257”

Formāts:

Regulation S, Cat 1, Registered (NSS)

Statuss:

Tiešas, beznosacījuma, nenodrošinātas un nepakārtotas Emitenta un katra Galvinieka saistības

Apmērs:

EUR 300 miljoni

Termiņš:

5 gadi

Atmaksas termiņš:

2026. gada 2. jūnijs

Kupons:

2.875% fiksēta likme, ikgadējs, Act/Act

Atkārtotota piedāvājuma ienesīgums:

3.000% gada ienesīgums (atkārtota piedāvājuma cena 99.428%)

Kotēšana:

Euronext Dublin regulētais tirgus un NASDAQ Vilnius

Globālie koordinatori:

BNP Paribas, J.P. Morgan

Obligāciju emisijas organizatori:

BNP Paribas, J.P. Morgan, Luminor

Nomināli:

€100 tk x €1 tk

ISIN:

XS2346869097

 

 

Investoru dalības statistika

Nordic-Baltic - Ziemeļvalstis-Baltija

Germany - Vācija

Resto f World - Pārējā pasaule

 

UK - Lielbritānija

Resto f Europe - Pārējā Eiropa

 

Asset Managers - Aktīvu pārvaldnieki

Multilaterals - Daudzpusēji

 

Banks - Bankas

Other - Citi

 

Šis paziņojums nav vērtspapīru piedāvājums pārdošanai Amerikas Savienotajās Valstīs vai jebkurā citā jurisdikcijā, kurā tas būtu nelikumīgi. Akropolis Group nav reģistrējusi un neplāno reģistrēt nevienu Obligāciju daļu nevienā no šīm jurisdikcijām un neplāno publiski piedāvāt vērtspapīrus nevienā no šīm jurisdikcijām. It īpaši, Obligācijas nav reģistrētas un netiks reģistrētas saskaņā ar 1933. gada Vērtspapīru likumu ar grozījumiem ("Vērtspapīru likums"), un tās nedrīkst piedāvāt vai pārdot Amerikas Savienotajās Valstīs vai uz ASV personas (kā noteikts Noteikumā S saskaņā ar Vērtspapīru likumu) kontu, uz šādas personas rēķina vai par labu šādai personai, izņemot saskaņā ar izņēmumu no vai darījumā, uz kuru neattiecas Vērtspapīru likuma reģistrācijas prasības, un saskaņā ar visiem piemērojamajiem jebkuras valsts vērtspapīru likumiem. Ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm piedāvājums tiek izteikts personām, kas nav ASV personas, saskaņā ar Vērtspapīru likuma S Noteikumu. EEZ dalībvalstīs šis paziņojums ir adresēts tikai personām, kas ir "kvalificēti ieguldītāji" Regulas (ES) 2017/1129 izpratnē. Apvienotajā Karalistē šis paziņojums ir adresēts tikai personām, kas ir "kvalificēti ieguldītāji" Regulas (ES) 2017/1129 izpratnē, jo saskaņā ar 2018. gada Eiropas Savienības (Izstāšanās) likumu tā veido vietējo tiesību aktu daļa. Šis paziņojums tiek izplatīts, un ir adresēts, tikai personām Apvienotajā Karalistē tikai gadījumos, kad FSMA 21. panta 1. punkts nav piemērojams.

 

 

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00