“Akropolis” Viļņā, Klaipēdā un Šauļos saņēmuši starptautiskos BREEAM sertifikātus

2021-08-30

“Akropolis” centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos ir guvuši “BRE Global” organizācijas atzinību: šie iepirkšanās un izklaides centri un Viļņas “Akropolis” biznesa centrs ir saņēmuši starptautiskos BREEAM In-Use ēkas ilgtspējas sertifikātus.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikāts apliecina, ka attiecīgās ēkas ir sertificētas saskaņā ar augstākajām ilgtspējas prasībām un standartiem. “Akropolis” centriem izsniegtie BREEAM In-Use sertifikāti tiek piešķirti iepriekš uzbūvētām un jau ekspluatācijā esošām ēkām.

Kā informēja “Akropolis Group” mārketinga un komunikāciju vadītājs Dominiks Mertins (Dominykas Mertinas), uzņēmuma kontrolēto iepirkšanās un izklaides, kā arī  biznesa centru sertifikācija ir bijis viens no stratēģiskajiem mērķiem.

“Radot drošu un patīkamu iepirkšanās pieredzi klientiem un apmeklētājiem mūsu iepirkšanās centros, kā arī mazumtirdzniecībai draudzīgus apstākļus nomniekiem, esam ievērojuši augstākos standartus tirgū. Iepirkšanās centru sertifikācija ir daļa no “Akropolis Group” ESG programmas, kas aptver vides aizsardzību, sociālo vidi un korporatīvo pārvaldību. Mēs esam ļoti priecīgi, ka mūsu iepirkšanās un izklaides centros izmantotos risinājumus, kas ir draudzīgi videi un sabiedrībai, pozitīvi novērtējuši arī ilgtspējas eksperti,” sacīja Mertins.

Šauļu “Akropolis” saņēma vērtējumu “ļoti labi”, bet Viļņas un Klaipēdas “Akropolis” un Viļņas “Akropolis” biznesa centri – “labi”. Tirdzniecības centru auditu BREEAM sertifikācijas nolūkā veica ēku ilgtspējas sertifikācijas un konsultāciju uzņēmums “Vesta Consulting”.

Runājot par BREEAM sertifikāciju, jāpiemin, ka ēkas ilgtspēja tiek vērtēta pēc šādām kategorijām: iekšējā vide (veselība un labklājība), apkurei un dzesēšanai patērētās enerģijas daudzums, kā arī ūdens patēriņš, transports, izmantotie materiāli, atkritumu apsaimniekošana, ekoloģiskā situācija un piesārņojums.

Viļņas, Klaipēdas un Šauļu “Akropolis” ieprikšanās un biznesa centriem tika piešķirts visaugstākais – 100 % novērtējums par atkritumu apsaimniekošanu. Šauļu un Klaipēdas “Akropolis” ieguva vairāk punktu par transporta pārvaldības risinājumiem, savukārt Šauļu “Akropolis” un biznesa centrs Viļņā saņēma augstāko novērtējumu par izmantotajiem materiāliem.

Dominiks Mertins norāda, ka “Akropolis Group” centīsies panākt, lai visi uzņēmuma kontrolētie tirdzniecības centri līdz 2026. gadam saskaņā ar BREEAM standartu saņemtu vērtējumu “ļoti labi”.

“Sertifikācijas process ir ļāvis mums novērtēt apsaimniekoto ēku ilgtspēju, kā arī palīdzējis izstrādāt vadlīniju kopumu to turpmākai attīstībai, vienlaikus atklājot potenciālās jomas, kuras varam uzlabot, lai nodrošinātu vēl labākus apstākļus gan iepirkšanās centra darbiniekiem, gan klientiem,” skaidro D. Mertins.

BREEAM sertifikāti ir derīgi trīs gadus, un šobrīd tiek izstrādāta stratēģija ēku kvalitātes turpmākai uzlabošanai. Paredzams, ka pēc trīs gadu perioda beigām “Akropolis” centri tiks atkārtoti sertificēti saskaņā ar jaunākajiem BREEAM In-Use standartiem.

“Akropolis Group” pārvaldītais iepirkšanās, izklaides un biznesa centrs “Akropole” Rīgā, Latvijā, arī ir sertificēts saskaņā ar starptautiskajiem BREEAM standartiem: gan iepirkšanās un izklaides centrs, gan biznesa centrs BREEAM jaunbūvju kategorijā ir saņēmis novērtējumu “ļoti labi”.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00