Atbalsti četrkājainos draugus: “AKROPOLE” iepirkšanās centri uzsāk labdarības akciju kopā ar dzīvnieku patversmi “Labās mājas”

2024-04-15

Rūpēs par dzīvnieku labklājību, iepirkšanās centri “AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa” sadarbībā ar Rīgas dzīvnieku patversmi “Labās mājas” uzsāk labdarības akciju patversmes dzīvnieku atbalstam, kas norisināsies iepirkšanās centru telpās līdz š.g. 19. maijam. Apmeklētāji tiek aicināti ziedot dzīvnieku pārtiku un nepieciešamās preces, kā arī sniegt finansiālu atbalstu – visi ziedojumi tiks ieguldīti aptuveni 100 “Labās mājas” suņu un kaķu aprūpē.

“Apzinoties, ka mājdzīvnieki ir cilvēka labākie draugi, kas arvien biežāk dodas līdzi saimniekam uz dažādām sabiedriskām vietām, marta izskaņā paziņojām par iespēju apmeklēt “AKROPOLE” iepirkšanās centrus ar suņiem un kaķiem. Vēloties paplašināt atbalsta iespējas dzīvniekiem – jo īpaši tiem, kuriem nav savu māju un mīloša saimnieka, mēneša garumā realizēsim labdarības akciju, lai palīdzētu Rīgas dzīvnieku patversmei “Labās mājas”, kas ikdienā brīvprātīgi rūpējas par bez pajumtes palikušajiem mīluļiem. Ceru, ka akcijas izskaņā ne tikai sarūpēsim nepieciešamās preces un barību, bet arī  kāds no patversmes iemītniekiem atradīs savas jaunās mājas – kopā mēs varam paveikt daudz labu darbu!” aicina iepirkšanās centru “AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa” mārketinga vadītāja Aija Urbāne-Orbāne.

“Aicinām cilvēkus iesaistīties akcijā un ziedot, lai patversmes suņi un kaķi saņemtu regulāru, kvalitatīvu aprūpi un uzturēšanās iespēju dzīvnieku patversmē. Dzīvnieku nonākšana patversmē diemžēl ir sabiedrības bezatbildības sekas, tādēļ mums ir jāatdod viņiem šis parāds un jāpalīdz, lai nodrošinātu vislabākās pagaidu mājas. Vienlaikus ceru, ka labdarības akcija arī ieinteresēs kādu apmeklēt patversmi un uzzināt vairāk par brīvprātīgā darba iespējām pie mums. Akcijas laikā savāktie ziedojumi tiks izlietoti gan ikdienas patversmes uzturēšanas vajadzībām, gan veterinārmedicīniskām procedūrām tiem dzīvniekiem, kas ir saskārušies ar veselības problēmām,” stāsta dzīvnieku patversmes “Labās mājas” vadītāja Astrīda Kārkliņa.

“AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa” izvietotajās ziedojumu kastēs apmeklētāji tiek aicināti ziedot suņu un kaķu barību (kvalitatīva sausā barība, konservi, kaltēti gardumi), cementējošās smiltis kaķu tualetei, kaķu nagu asināmos un guļvietas, suņu pavadas no brezenta (vismaz 5 metru garumā), kā arī tīrus tekstilizstrādājumus, piemēram, pledus, dvieļus un palagus. Ziedojumu kastes izvietotas “AKROPOLE Alfa” pretī informācijas centram un “AKROPOLE Rīga” pie D ieejas. Apmeklētāji tāpat tiek aicināti apmeklēt “Labās mājas” iemītnieku fotogrāfiju izstādi, kas atradīsies līdzās ziedojumu kastēm, lai iepazītos ar nelielu daļu no patversmē mītošajiem suņiem un kaķiem.

Rīgas dzīvnieku patversme "Labās mājas" (Mežapurva iela 2) ir labiekārtotākā dzīvnieku patversme Latvijā, kas vienīgā atrodas no sabiedrības līdzekļiem uzbūvētā ēkā. Ēka ir projektēta dzīvnieku vajadzībām un visi patversmes iemītnieki tiek izmitināti siltās un mājīgās iekštelpās. Šobrīd patversmē uzturas aptuveni 60 suņi un 40 kaķi, kuru uzturēšanai nepieciešami lieli finansiālie līdzekļi – tā, piemēram, vienas dienas konservu izmaksas kaķu pabarošanai sastāda 25 eiro, bet viena ķepaiņa aprūpe uzņemšanas brīdī sastāda nepilnus 35 eiro. Ziedojumi tāpat nepieciešami, lai uzturētu patversmes ēku un segtu komunālos maksājumus. "Labās mājas" jau no tās pirmās darbības dienas darbojas tikai uz sabiedrības uzticēšanās un ziedojumu pamata.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00