Debija mammas lomā. TV personības Leldes Ceriņas stāsts

2021-03-19

Turpinot iepirkšanās un izklaides centra "Akropole" veidotā raidījuma “Akropole Māmiņu rīti ar Gundegu Rozi” sēriju, skatītājiem šodien tiek publicēts jaunākais raidījums, kurā viesojas TV personība un gadu vecās meitiņas mamma Lelde Ceriņa. Raidījumā Lelde Ceriņa dalās savā stāstā un pieredzē par bērniņa piedzimšanu, beznosacījuma mīlestību, savstarpējām attiecībām ar vīru, kā arī mammas pārsteidzošo ikdienu.

Pirmā gada izaicinājumi

Kad pasaulē nāca Leldes un Aivja Ceriņu atvase Adele, pāris sajutis augstu atbildības sajūtu –– līdz bērniņa dzimšanas brīdim Leldei nebija iepriekšēja pieredze ar bērniem nedz kā mammai vai auklītei, Leldei arīdzan nav mazāki brāļi vai māsas. Mammas loma stājusies spēkā brīdī, kad paņēmusi rokās savu pirmdzimto, taču, kā Lelde atzīst, emocionālā izpratne par bērna aprūpēšanu un audzināšanu nāk pakāpeniski. Pirmos mēnešus mamma un tētis dod bērniņam maksimāli visu no sevis, bet jau šobrīd Adele nāk un samīļo, un Leldes apziņa “es esmu mamma” tikai turpina pieņemties spēkā.

Lelde aizvadīto gadu mammas lomā vērtē dažādi –– bijis daudz prieka un pārsteigumu brīžu katru dienu, taču arī nācies saskarties ar dažādiem pārbaudījumiem attiecībās ar vīru. Lelde norāda, ka jebkura bērniņa ienākšana ģimenē ir pārbaudījums savstarpējā komunikācijā ar otro pusīti, taču ikvienu izaicinājumu būtu jāuztver kā pieredzi un darbs ar sevi ir nebeidzams. Attiecībās jau ir jābūt izveidotam stingram pamatam, lai bērniņa ienākšana “neizsistu no sliedēm”.

Nav vienas taisnības

Lelde sapratusi, ka ikvienai sievietei ir sava metode bērnu audzināšanā un savi ārstniecības speciālisti, pie kuriem meklēt palīdzību vai padomu. Tieši tāpēc Lelde iesaka jaunajām māmiņām sekot savām sajūtām, jo vecāku uzdevums ir būt elastīgiem, pamēģinot dažādas pieejas arī komunikācijā ar dažādiem bērnu veselības speciālistiem, paņemot sev tikai to, kas ir derīgs un atbilstošs jūsu ģimenē. Lelde vairākus speciālistus atradusi caur sociālajiem tīkliem, un tad, jau spriežot pēc speciālistu komunikācijas spējusi sajust, vai tas ir īstais un atbilstošais cilvēks. “Taču katra pieredze var būt atšķirīga un galvenais ieteikums ir uzticēties savām sajūtām, jo speciālisti iedod bāzi, bet mājās tāpat notiek improvizācija,” pieredzē dalās  jaunā māmiņa.

Lelde Ceriņa atzīst –– savā ikdienā ne visu izdodas apvienot un neslēpj, ka mammas loma ir viņas pati prioritāte un ir viens no iemesliem savas pašrealizācijas pastumšanai malā. Leldes ieteikums jaunajām māmiņām ir brīvākos brīžos apmeklēt tiešsaistes kursus, jo tieši tiešsaistē šajā pandēmijas laikā varam bagātināt savas zināšanas. Katrai māmiņai ikdiena ir un būs atšķirīga, taču arī laiku ar mazuli ir jānovērtē –– laiks sev ātrāk vai mazliet vēlāk atradīsies, taču bērni izaug un vienā brīdī šķitīs, ka laiks ir paskrējis.

Vairāk par Leldes Ceriņas pieredzes stāstu var uzzināt “Akropole Riga” Youtube kontā, noskatoties raidījuma ierakstu: https://youtu.be/a-PWkfgyTgY

 

Par raidījumu:

Iepirkšanās un izklaides centrs "Akropole" katru mēnesi dāvina skatītājiem divus dažādus "Akropole Māmiņu rīti ar Gundegu Rozi" raidījumus, kuri tiek publicēti "Akropole Riga" "Youtube" platformā un ir pieejami ikvienam bez maksas un neierobežotu laiku. Raidījuma vadītāja ir žurnāliste un populārās grāmatas "Mammas zina vislabāk" autore Gundega Roze. Raidījumu gaitā Gundega Roze sarunājas un savstarpēji dalās pieredzē ar Latvijā zināmām māmiņām un ekspertēm par dažādām aktuālām tēmām, kas skar māmiņas –– par izaicinājumiem, pielāgošanos jaunajai ikdienai, emocionālo pašsajūtu, praktiskiem padomiem un vēl daudzām interesantām tēmām.

 

Papildu informācija:

Katrīna Ansonska,

"Akropole Rīga" komunikācijas konsultante

[email protected]

+371 26384364

www.akropoleriga.lv

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00