#ElpoDroši –– gaisa kvalitāte “Akropolē” atzīstama par ļoti labu

2021-04-27

Iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” veiktie papildu gaisa kvalitātes mērījumi ar Aranet4 ierīci apliecina, ka iepirkšanās centra iekštelpās gaisa kvalitāte atzīstama par ļoti labu. Vienlaikus ikdienā gaisa kvalitātes kontroli veic arī BMS (Building Management System jeb Ēkas automātiskās vadības sistēma), kas nepārtraukti analizē datus par gaisa kvalitāti iekštelpās. Apliecinot gaisa kvalitātes rezultātus, no šodienas “Akropole” sociālo tīklu kontos uzsākta informatīva aktivitāte #ElpoDroši.

Par maksimāli pieļaujamo ogļskābās gāzes (CO2) līmeni  "Akropole" ir noteikusi 1000 ppm (parts per million), un ne reizi kopš “Akropoles” atklāšanas 2019. gadā, šis rādītājs nav ticis sasniegts. Šo divu gadu garumā "Akropolē", neatkarīgi no apmeklētāju daudzuma, CO2 līmeņa vidējais rādītājs ir amplitūdā no 440-490 ppm, kas atbilst ļoti labai gaisa kvalitātei iepirkšanās centrā. Šie rādītāji iegūti ar Aranet4 iekārtu un atspoguļoti “Akropoles” informatīvajā  aktivitātē #ElpoDroši.

Jau divu gadu garumā ar mūsdienīgas BMS sistēmas palīdzību tiek saņemti un analizēti precīzi dati arī par CO2 līmeni iepirkšanās centra telpās. BMS mērījumi tiek veikti tiešsaistē nepārtraukti –– jebkurā brīdī “Akropoles” administrācija var pārbaudīt gaisa kvalitāti kādā konkrētā zonā. Sistēma automātiski regulē gaisa pieplūdi un notur to noteiktajā līmenī.

“Gaiss ir viens no faktoriem, kas ietekmē apmeklētāju pašsajūtu –– mūsu prioritāte ir nodrošināt drošu vidi mūsu darbiniekiem un apmeklētājiem. “Akropoles” ventilācijas sistēmas visas dienas garumā darbojas svaiga gaisa režīmā, kas apliecina, ka mūsu iekštelpās gaiss ir kvalitatīvs un apmeklētāju veselībai drošs. Esam gandarīti, ka mūsu iekārtas sniedz iespēju tiešsaistes režīmā nepārtraukti sekot līdzi šai svarīgajai informācijai,” norāda Zane Kaktiņa, iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” vadītāja.

Iepirkšanās un izklaides centrs "Akropole" kā sociāli atbildīgs uzņēmums rūpīgi turpina veikt arī visus līdz šim īstenotos drošības pasākumus, ko nozīmējusi valdība un seko līdzi notikumu attīstībai.

Par iepirkšanās un izklaides centru "Akropole"

"Akropole" ir ne vien modernākais iepirkšanās un izklaides centrs Latvijā, bet arī pirmais, kas, pateicoties augstajiem ilgtspējas un energoefektivitātes standartiem, ieguvis prestižo BREEAM sertifikātu ēkas projektēšanas un arī būvniecības stadijai. Tāpat "Akropole" atzīta par 1. vietas ieguvēju nominācijā "Jauna sabiedriska būve" konkursā "Latvijas Būvniecības Gada balva 2019" un novērtēta kā labākais BIM projekts skatē "Gada labākā būve Latvijā". Turklāt "Akropolē" atrodas lielākais B+ klases Biznesa centrs Latvijā, kas savienots ar iepirkšanās centru.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00