Jau šo svētdien “AKROPOLE Rīga” norisināsies ievērojamākās starptautiskās bērnu un jauniešu karatē sacensības “Latvia Open”

2022-11-08

Šo svētdien, 13. novembrī, iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Rīga”, Maskavas ielā 257, pasākuma zonā norisināsies Latvijas Karatē federācijas rīkotais karatē čempionāts jauniešiem “Latvia Open”, kas ir viens no lielākajiem karatē pasākumiem Latvijā. Karatē čempionātā tiks pārstāvētas komandas no vairākām Latvijas reģionālajām pilsētām, kā arī no Igaunijas, Lietuvas, Vācijas un Lielbritānijas, pulcējot kopā aptuveni 250 talantīgu sportistu.

“Latvia Open” tiks rīkotas divās disciplīnās – KATA jeb cīņa ar iedomātu pretinieku, kas ir tehnikas, ātruma un spēka demonstrējums, un KUMITE jeb sparinga cīņa. Dalībnieki abās disciplīnās tiek dalīti pēc dzimuma četrās vecuma grupās (U14, U16, U18, +18 gadi) un kumite disciplīnā kategorijas tiek dalītas arī pēc svara. Kopumā labākie karatisti tiks noskaidroti 43 kategorijās.

Šī gada čempionātā Latviju pārstāvēs dalībnieki no Ogres (karatē un tuvcīņas bērnu klubs “Karatē Sen-e”), Jelgavas (“Vitus”), Rēzeknes (“Sakura”), Pļaviņām (“Kadzan”), Daugavpils (“Sochin”), Ropažiem (“Hagakure”) un Valmieras, Cēsīm, Saulkrastiem (“Vidzemes Karatē klubs”).

Pasākuma laikā “AKROPOLE Rīga” apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās izklaidējošās aktivitātēs – 1. stāvā pie kafejnīcas “Lage Gastronomija” ap pl. 12.20 interesentiem būs iespēja iejusties karatistu lomā, pielaikojot tradicionālo karatistu apģērbu kimono, kā arī izmēģinot karatē sitienus pa manekenu.

“Esam pagodināti uzņemt iespaidīgu skaitu jaunos un talantīgos karatistus! Šāda mēroga sporta pasākums pirmo reizi tiks rīkots kādā no iepirkšanās centriem Latvijā un esam lepni, ka par šī iespaidīgā pasākuma mājvietu ir izvēlētas tieši  “AKROPOLE Rīga” telpas. Aicinām ikvienu apmeklēt šo aizraujošo pasākumu, kas norisināsies teju visas dienas garumā. Novēlam dalībniekiem spožus rezultātus un neaizmirstamu pieredzi,” novēl Valdis Portnajs, iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Rīga” vadītājs.

“Šī ir pirmā reize, kad Latvijas Karatē federācija šīs augsta līmeņa sacensības rīko ārpus ierastajiem sporta centriem. Esam patīkami satraukti par iespēju piesaistīt arī iepirkšanās centra apmeklētāju uzmanību un viņu atbalstu sacensību laikā. Ticam, ka karatē kā sporta veids spēs iedvesmot virkni interesentu, jo karatē pēc būtības ir sena un ļoti inteliģenta cīņas māksla. Ar šī pasākuma organizēšanu vēlamies parādīt, ka ar karatē var nodarboties arī paši mazākie, jo sporta veids ļoti labi attīsta gan prātu, gan fizisko sagatavotību,” stāsta Andrejs Ozerovs, Latvijas Karatē federācijas valdes priekšsēdētājs.

Čempionāts norisināsies “AKROPOLE Rīga” 1. stāva pasākuma zonā starp A un F ieejām.

Pasākuma programma:

  • 10.00-10.10 Pasākuma atklāšana
  • 10.10-12.00 Kata sacensības un apbalvošana
  • 12.00-12.20 Paraugdemonstrējumi
  • 12.20-18.00 Kumite sacensības un apbalvošana
  • 18.00-18.10 Sacensību noslēgums, trīs labāko klubu apbalvošana

Čempionāta laikā ikvienam apmeklētājam būs iespēja piedalīties izlozē un laimēt vērtīgas balvas no Latvijas Karatē federācijas.

Pasākuma valoda: latviešu un angļu.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
Pēc pieraksta
Euroaptieka
I–VII 9.00–22.00
Lemon Gym
I-VII 00.00 - 24.00