Privātuma politika
Privātuma politika

PRIVĀTUMA POLITIKA

SIA AKROPOLE RIGA (reģistrācijas numurs 40003768247, adrese Maskavas iela 257B, Rīga, LV-1063) (turpmāk tekstā – Uzņēmums vai mēs) ciena Jūsu privātumu un tiecas nodrošināt Jūsu personas datu drošību.

Šī Privātuma politika ietver informāciju par Jūsu personas datu apstrādi. Mēs nodrošinām, lai visi personas dati tiek apstrādāti saskaņā ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas (ES) 2016/679 nosacījumiem, kā arī Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām.

  1. Kas ir datu pārzinis?

Personas datus, ko sniedzat vietnē http://akropoleriga.lv (turpmāk tekstā – Vietne), kā arī datus, kas tiek automātiski iegūti Vietnē vai citus Jūsu sniegtos datus, izmantojot citus līdzekļus, pārvalda Uzņēmums.

Apmeklējot Vietni un / vai sniedzot savus personas datus, Jūs dodat Uzņēmumam savu piekrišanu pārvaldīt un apstrādāt attiecīgos datus tādos nolūkos un ar tādiem līdzekļiem, ko nosaka šī Privātuma politika un piemērojamie normatīvie akti. Ja nevēlaties, lai Uzņēmums veic Jūsu personas datu apstrādi, lūgums nedot šādu piekrišanu.

  1. Kāda ir šīs Privātuma politikas piemērošanas joma?

Šī Privātuma politika ir piemērojama atkarībā no tā, kādus mūsu sniegtos pakalpojumus Jūs izmantojat. Šī politika attiecas uz visām Uzņēmuma kontrolētām vietnēm, kā arī uz visiem personas datiem, ko sniedzat Vietnē, tostarp reģistrējoties un saņemot informatīvos ziņojumus, piedaloties Uzņēmuma organizētās spēlēs un sacensībās, kā arī iesniedzot pieprasījumus vai sūdzības neatkarīgi no ierīces, no kuras Vietnes apmeklētājs (turpmāk tekstā – Apmeklētājs) apmeklē Vietni.

Šī Privātuma politika neattiecas uz Vietnē publicētajām saitēm, kas pāradresē uz trešo pušu vietnēm, tāpēc mēs iesakām vispirms iepazīties ar šādu vietņu attiecīgo politiku un prasībām.

  1. Kādus personas datus mēs apstrādājam un kāpēc?
  2. 1 Vietnes tehniskie dati. Sīkdatnes u.c.

Apmeklētājam apmeklējot Vietni, Uzņēmums iegūst un apstrādā noteiktus tehniskos personas datus, izmantojot sīkdatnes, kas neprasa no Apmeklētāja veikt jebkādas papildu darbības.

Apmeklējot Vietni, Uzņēmums var apstrādāt Jūsu IP adresi, tīkla un atrašanas vietas datus, ja Apmeklētājs sniedz šādus datus. Dati tiek iegūti ar sīkdatņu un citu tamlīdzīgu tehnoloģiju palīdzību, pamatojoties uz Apmeklētāja doto piekrišanu.

Sīkdatnes ir mazas teksta datnes (kuru lielums var sasniegt vairākus KB), ko jūsu tīmekļa pārlūkprogramma saglabā jūsu datorā, planšetē vai citā viedierīcē Vietnes apmeklēšanas brīdī. Izmantojot sīkdatnes, mēs cenšamies nodrošināt efektīvu un drošu Vietnes darbību un analizēt jūsu paradumus, tādējādi nodrošinot, ka Vietnes darbība ir ērta, efektīva un atbilst jūsu vajadzībām un cerībām.

Visas mūsu sīkdatnes var tikt izmantotas tikai ar jūsu iepriekšēju piekrišanu.  Savu piekrišanu varat paust, nospiežot taustiņu “Piekrītu” Vietnes lejasdaļā iznirstošajā sīkdatņu joslā. 

Pievēršam jūsu uzmanību, ka obligātās sīkdatnes un analītiskās sīkdatnes ir nosacījums Vietnes izmantošanai.  Ja nospiedīsiet taustiņu “Nepiekrītu” vai atspējosiet šīs sīkdatnes, nevaram garantēt, kā un vai vispār mūsu Vietne darbosies.

Tāpat jāņem vērā, ka šajā gadījumā ir nepieciešama jūsu piekrišana, un analītisko sīkdatņu lietošana ir nepieciešama mūsu Vietnes lietošanai. Ja nevēlaties akceptēt šo sīkdatņu lietošanu, mēs nevaram būt droši, kā Vietne funkcionēs un vai tā vispār darbosies.

Noteiktus tehniskos datus, kas tiek iegūti Vietnes apmeklēšanas laikā (IP adrese, sīkdatnes, jūsu pārlūkprogrammas tehniskā informācija un cita informācija saistībā ar jūsu pārlūkprogrammu un Vietnes pārlūkošanu), Uzņēmums var nodot vai padarīt pieejamus trešajām personām Eiropas Ekonomikas zonas (turpmāk tekstā – EEZ) teritorijā un ārpus tās ar nolūku apkopot Vietnes pārlūkošanas statistiku, veikt tās analīzi, kā arī citiem tamlīdzīgiem mērķiem (piem., izmantojot Google Analytics pakalpojumu, pakalpojuma sniedzējs atrodas Amerikas Savienotajās valstīs). Ņemiet vērā, ka nepietiekama jūsu personas datu aizsardzība var rasties ārpus EEZ esošās valstīs, taču mēs rūpīgi izvērtēsim nosacījumus, saskaņā ar kuriem notiks tālāka šādu personas datu apstrāde un glabāšana pēc tam, kad šādi dati tiek nodoti personām ārpus EEZ.

Lai iegūtu plašāku informāciju par šajā Vietnē lietotajām sīkdatnēm, iepazīstieties ar mūsu Sīkdatņu politiku.

  1. 2 Tiešais mārketings

Tikai pēc jūsu pieprasījuma, t.i., ja jūs aktīvi dodat savu piekrišanu, mēs nosūtīsim jums informatīvus ziņojumus un veiksim šādu datu apstrādi:

jūsu e-pasta adrese, attiecīgā pilsēta (Rīga), jūsu mijiedarbība ar nosūtītajiem informatīvajiem ziņojumiem (atbilstoši zemāk izklāstītajam).

Jūsu personas datu apstrāde tiešā mārketinga nolūkos var tikt veikta šādos veidos:

  • jūs e-pastā varat saņemt informatīvus ziņojumus ar mūsu piedāvājumiem, atlaidēm un jaunumiem;
  • jūs e-pastā varat saņemt ielūgumus uz pasākumiem, īpašus piedāvājumus un citu tamlīdzīgu informāciju par AKROPOLIS iepirkšanās centriem, atlaidēm un izpārdošanas pasākumiem, jauniem veikaliem, aktuālajiem konkursiem un spēlēm, izmaiņām darba laikos, kā arī citu noderīgu informāciju par iepirkšanās centriem;
  • mēs varam jūs uzaicināt uz jūs interesējošu pasākumu vai telefoniski sniegt citu noderīgu informāciju.

Tāpat mēs izmantojam šos datus statistiskas vai citu veidu analīzes veikšanai, lai regulāri uzlabotu mūsu informatīvo ziņojumu saturu un Uzņēmuma sniegtos pakalpojumus.

Ja no jūsu puses ir dota piekrišana tiešā mārketinga paziņojumu saņemšanai e-pastā, ko mēs izsūtām, lai noskaidrotu, vai mūsu sniegtā informācija Jums ir noderīga, mēs ievācam statistikas datus par jūsu mijiedarbību attiecībā uz izsūtītajiem informatīvajiem ziņojumiem - mēs uzraugām, vai jūs izlasāt informatīvo ziņojumu, kad un cik reižu jūs to lasāt un atverat, vai jūs pārsūtāt ziņojumu kādam citam, kādu operētājsistēmas e-pasta serveri (tā atrašanās vieta) jūs izmantojat. Pakalpojuma sniedzējs Mailerlite palīdz mums veikt šādu uzraudzību. Uzziniet vairāk par Mailerlite privātuma politiku šeit: https://www.mailerlite.com/privacy-policy.

Lūgums ņemt vērā, ka jūs jebkurā laikā varat atcelt mūsu informatīvo ziņojumu un citas informācijas abonēšanu.  To var izdarīt, uzklikšķinot uz saites mūsu nosūtītā informatīvā ziņojuma lejasdaļā.

Tāpat jūs varat atcelt informācijas par pasākumiem vai jebkuras citas mūsu sūtītās informācijas abonēšanu, nosūtot e-pasta ziņojumu uz šo adresi: info@akropoleriga.lv

Abonējot tiešā mārketinga piedāvājumus, jums jāapstiprina, ka jūsu sniegtie dati ir precīzi un pareizi, un ka jūs esat sasniedzis vismaz 13 gadu vecumu.

  1. 3  Jūsu jautājumi un sūdzības

Vienlaicīgi mēs apstrādājam arī jūsu datus (piem., jūsu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, jūsu jautājuma tēmu un tekstu, kā arī citus mums nosūtītos datus un informāciju), kad jūs sūtāt savus informācijas pieprasījumus un jautājumus uz mūsu Uzņēmuma e-pasta adresi vai kad sniedzat jebkādu informāciju mūsu Vietnē vai sociālo tīklu kontos.

Mēs lūdzam ievērot minimālās personas datu aizsardzības prasības: neminēt personas datus (piem., vārdu, uzvārdu, adresi, tālruņa numuru, e-pasta adresi, nekustamā īpašuma datus, veselības datus, citus īpašo kategoriju datus vai sensitīvus personas datus, utt.) e-pasta ziņojuma vai informācijas pieprasījuma tēmā vai ziņojuma pielikumā pievienoto datņu nosaukumos. E-pasta ziņojuma, jautājuma vai pieprasījuma tekstā nenorādiet savu personas kodu, veselības datus vai citu īpašo kategoriju datus vai sensitīvus personas datus, un konkretizējiet citus personas datus tikai tiktāl, cik tas ir nepieciešams mērķim, kuram šāds ziņojums ir iesniegts.

Uzņēmums apstrādā jūsu personas datus, lai administrētu jūsu iesniegtos jautājumus un sūdzības, nodrošinātu sniegto pakalpojumu kvalitāti un aizsargātu un aizstāvētu savas tiesības un tiesiskās intereses. Jūsu piekrišana tiek dota ar jūsu veiktu darbību, proti, sazinoties ar mums.

  1. 4 Uzņēmuma organizētie konkursi un spēles

Mūsu speciālajos noteikumos mēs sniedzam informāciju par datiem, kas ir nepieciešami dalībai konkrētā konkursā vai spēlē. Lēmums par piedalīšanos mūsu organizētajos konkursos vai spēlēs ir jūsu ziņā, tāpēc jūs pieņemat lēmumu arī par to, vai sniegt mums nepieciešamos datus vai to nedarīt.

Parasti mēs iegūstam šādus datus:

vārds, uzvārds, e-pasta adrese, tālruņa numurs, dzimšanas datums, dalībnieka radītais saturs vai jebkādi citi personas dati, ko sniedzat mums un kas ir nepieciešami dalībai konkursā vai spēlē.

Ja konkursa vai spēles ietvaros tiek pasniegta naudas balva, mēs varam lūgt jums sniegt savu personas kodu un bankas konta numuru. Šādos gadījumos personas kods var būt nepieciešams piemērojamo nodokļu nomaksai, ja konkursa organizētājs ir atbildīgs par attiecīgo nodokļu nomaksu.

Uzņēmums patur tiesības paturēt konkursam iesniegto saturu, ja saskaņā ar konkursa vai spēles noteikumiem šāds saturs ir iesniedzams taustāmā formātā.

Šie dati ir nepieciešami konkursa vai spēles īstenošanai.

Lai nodrošinātu pasākumu caurredzamību, uzvarētājs parasti tiek paziņots publiski. Uzvarētāja paziņošana notiek Vietnē, Facebook un / vai Instagram kontā (atkarībā no konkursa veida). Apstiprinot savu dalību konkursā vai spēlē, jūs piekrītat publiskai uzvarētāja paziņošanai (šī informācija parasti ir sniegta spēles noteikumos).

  1. 5 PERSONAS DATU APSTRĀDE PERSONĀLA ATLASES NOLŪKOS

Uzņēmuma interneta vietnē varat sniegt ziņas par sevi, lai pievienotos uzņēmuma komandai. To varat izdarīt, rakstot uz sludinājumā norādīto e-pasta adresi vai aizpildot kandidāta veidlapu interneta vietnē.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka mēs veiksim jūsu personas datu apstrādi personāla atlases nolūkos un uz jūsu piekrišanas pamata, kas ir dota, iesniedzot šos datus, un mēs glabāsim šos datus līdz konkrētās personāla atlases beigām.

Ja pēc jūsu kandidatūras izskatīšanas mēs izvēlamies citu kandidātu, kas vairāk atbilst mūsu prasībām, Uzņēmumam ir pienākums lūgt jūsu atsevišķu piekrišanu personas datu glabāšanai un izmantošanai nākotnē paredzēto personāla atlases procesu vajadzībām un sazināties ar jums pirms šādu personas datu izmantošanas.

Ja jūs dodat šādu piekrišanu, iepriekš minētie personas dati tiek glabāti 5 gadus kopš piekrišanas došanas datuma.

Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu, neietekmējot datu apstrādes likumību attiecībā uz datu apstrādi, kas veikta pirms piekrišanas atsaukšanas. Ja jūs izmantojat šīs piekrišanas atsaukšanas tiesības, mēs nekavējoties dzēšam vai iznīcinām jūsu personas datus.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka, nosūtot savu CV vai citus personas datus uz mūsu Uzņēmuma e-pasta adresi brīdī, kad personāla atlase nav izsludināta, mums ir tiesības glabāt un izmantot šādus datus personāla atlases procesos laika posmā līdz vienam gadam.

Ja Uzņēmuma Vietnē vai darba meklēšanas vietnēs atrodat jūs interesējošu darba piedāvājumu, esat laipni aicināts pieteikties vakancei, rakstot uz darba piedāvājumā norādīto e-pasta adresi.

  1. CIK ILGI MĒS GLABĀJAM JŪSU PERSONAS DATUS?

Abonējot tiešā mārketinga paziņojumus (informatīvos ziņojumus), jūsu personas dati tiek glabāti tik ilgi, kamēr ir spēkā tiešā mārketinga paziņojumu saņemšanas abonements, taču ne ilgāk kā 5 gadus kopš jūsu pēdējās mijiedarbības ar mūsu nosūtītu informatīvo ziņojumu.

Citos veidos jūsu iesniegtie personas dati tiek glabāti ne ilgāk kā 5 gadus kopš pēdējās datu iesniegšanas brīža.

Tāpat mēs glabājam citus datus, ievērojot šajā Privātuma politikā minētos termiņus.

Jūsu personas dati var tikt glabāti ilgāku laika posmu tikai šādos gadījumos:

  • pastāv pamatotas aizdomas par pretlikumīgu darbību, kas tiek izmeklēta;
  • jūsu dati ir nepieciešami strīda vai sūdzības pilnvērtīgai atrisināšanai;
  • ja esam saņēmuši sūdzības par Apmeklētāju vai esam ievērojuši jebkādus attiecīgā Lietotāja pārkāpumus; vai
  • uz cita tiesiska pamata, ko nosaka normatīvie akti.
  1. Datu nodošana trešajām pusēm

Uzņēmumam nav atļauts nodot jūsu personas datus trešajām pusēm bez jūsu iepriekšējas piekrišanas, izņemot šādus gadījumus:

Normatīvajos aktos minētajos gadījumos jūsu personas dati var tikt nodoti kompetentām valsts iestādēm, tiesām, tiesībsargājošām iestādēm utt.

Uzņēmums var izpaust jūsu personas datus šādām trešajām pusēm: Uzņēmuma pakalpojumu sniedzējiem Eiropas Savienībā vai Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīs (piemēram, serveru iznomātāji, informatīvo ziņojumu izveides uzņēmums, reklāmas aģentūra, Vietnes administrēšanas un cita veida IT uzturēšanas pakalpojumu uzņēmumi vai citi tamlīdzīgi pakalpojumu sniedzēji). Visi šie uzņēmumi ir uzskatāmi par datu apstrādātājiem, un tiem ir pienākums ievērot konfidencialitātes noteikumus, kā arī nodrošināt pienācīgu personas datu aizsardzību.

Noteiktus iepriekš uzskaitītos tehniskos datus saistībā ar Vietnes apmeklēšanu Uzņēmums var nodot vai padarīt pieejamus trešajām personām Eiropas Ekonomikas zonas teritorijā un ārpus tās nolūkā apkopot Vietnes pārlūkošanas statistiku, veikt tās analīzi, kā arī citiem līdzīgiem mērķiem (piem., izmantojot Google Analytics pakalpojumu, pakalpojuma sniedzējs atrodas Amerikas Savienotajās Valstīs). Ņemiet vērā, ka nepietiekama jūsu personas datu aizsardzība var rasties ārpus EEZ esošās valstīs, taču mēs rūpīgi izvērtēsim nosacījumus, saskaņā ar kuriem notiks tālāka šādu personas datu apstrāde un glabāšana pēc tam, kad šādi dati tiek nodoti personām ārpus EEZ.

  1. JŪSU TIESĪBAS

Jums ir šādas tiesības:

  • tiesības piekļūt saviem personas datiem, kas tiek apstrādāti;
  • tiesības pieprasīt jebkuru neprecīzu personas datu labošanu;
  • tiesības pieprasīt visu vai atsevišķu jūsu personas datu nodošanu jums vai citam datu saņēmējam, ja šāda datu nodošana ir tehniski iespējama (tiesības uz datu pārnesamību); tiesības pieprasīt, lai mēs nododam jūsu personas datus citam datu saņēmējam vai sniedzam tos tieši jums parocīgā formātā (attiecināms uz tādiem personas datiem, ko ir sniedzis datu subjekts un kas ir apstrādāti automātiski, pamatojoties uz līgumu vai datu subjekta piekrišanu);
  • tiesības pieprasīt jūsu personas datu dzēšanu, ja tam ir tiesisks pamats, piemēram, ja dati vairs nav nepieciešami mērķiem, kam tie tika iegūti vai ja datu apstrāde tiek veikta pretlikumīgi;
  • tiesības ierobežot personas datu apstrādi, ja tam ir tiesisks pamats;
  • tiesības nepiekrist jūsu personas datu apstrādei, ja datu apstrāde tiek veikta, pamatojoties uz Uzņēmuma tiesiskajām interesēm un ja šādam atteikumam ir tiesisks pamats;
  • tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu, neietekmējot datu apstrādes likumību attiecībā uz datu apstrādi, kas veikta pirms piekrišanas atsaukšanas, pamatojoties uz doto piekrišanu;

Ja uzskatāt, ka ir pārkāptas jūsu tiesības, jums ir tiesības iesniegt sūdzību Datu valsts inspekcijai, adrese: Blaumaņa iela 11/13-11, Rīga, LV-1011, e-pasta adrese: info@dvi.gov.lv. Mēs ļoti ceram, ka pirms oficiālas sūdzības iesniegšanas būtu efektīvāk sazināties ar mums, izmantojot turpmāk tekstā sniegto kontaktinformāciju, lai rastu abām pusēm pieņemamu risinājumu.

Ja jums rodas jautājumi par Privātuma politiku vai jums ir jebkādi pieprasījumi saistībā ar jūsu personas datu apstrādi, lūgums sazināties ar mums, rakstot uz e-pasta adresi: info@akropoleriga.lv

  1. DATU DROŠĪBA

Uzņēmums īsteno organizatoriskus un tehniskus pasākumus, lai pasargātu jūsu personas datus no to zaudēšanas, nesankcionētas izmantošanas, piekļuves, izpaušanas vai grozīšanas.

Uzņēmums iesaka Apmeklētājiem ievērot zemāk izklāstītās minimālās personas datu aizsardzības prasības:

  • jāatturas no aizdomīgu vietņu apmeklēšanas un nezināmu saišu atvēršanas;
  • regulāri jāatjaunina jūsu izmantotā programmatūra un jāuzstāda pretvīrusu programmatūra.
  1. NOBEIGUMA NOTEIKUMI

Uzņēmums var atjaunināt šo Privātuma politiku. Uzņēmumam ir pienākums informēt savus Apmeklētājus par jebkādām izmaiņām Privātuma politikā, publicējot jauno Politikas redakciju savā Vietnē, norādot pēdējo veikto izmaiņu datumu. Apmeklētāji ir informēti, ka turpmāka Vietnes lietošana pēc Politikas atjauninājumu stāšanās spēkā ir uzskatāma par piekrišanu veiktajām izmaiņām. Šī Privātuma politika stājas spēkā 2019 gada 1 marta.

Ja kāds no Politikas nosacījumiem tiek pasludināts par spēka neesošu vai neizpildāmu, tas neietekmē pārējo nosacījumu likumību un spēkā esamību.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–22.00
Maxima XXX
I-VII 08.00–23.00
Ledus arēna
I-VII 10.00–22.00
Euroaptieka
I–VII 10.00–22.00
Lemon Gym
I-V 06.00–23.00
VI-VII 09.00–22.00